Sector
  • Vmbo
Vakgebied
  • Alle beroepsgerichte sectoren
Vakinhoud
  • Alle beroepsgerichte profielvakken
  • Beroepsgericht keuzevak
Trefwoorden
  • formatief evalueren

Zelf aan de slag

25-8-2016

​We hebben tips en tools voor u verzameld zodat u zelf met formatieve evaluatie aan de slag kunt gaan in het beroepsgerichte onderwijs: 

Korte technieken van formatief evalueren voor het beroepsgerichte onderwijs

Een overzicht van 19 korte activiteiten voor aan het begin, tijdens of het einde van de les. Hiermee kunt u achterhalen waar de leerlingen staan in hun leerproces. Op basis van de uitkomst stelt u uw instructie bij.

Unpacking Formative Assessment

In deze video legt Dylan Wiliam de vijf strategieën van formative assessment uit die horen bij de drie fases: feedup, feedback en feedforward.

Leerlingen zelf succescriteria laten ontdekken van goede verkoopgesprekken

Deze verkoopgesprekken, die onderdeel van een training van Cito vormen, kunt u ook inzetten om samen met uw leerlingen in gesprek te gaan over de criteria die van belang zijn bij een succesvol verkoopgesprek.

The Classroom Experiment - Part 1 en The Classroom Experiment - Part 2

In deze tweedelige BBC-documentaire experimenteert Dylan Williams met technieken van formatief evalueren in de klas, zoals geen vingers, gebruik van wisbordjes, invulling ouderavonden door leerlingen, verkeerslichttechniek, leerlingen die feedback aan de docent geven etc. Deze technieken kunt u gelijk in uw klassen inzetten.

Growing the List: 50 Digital Education Tools and Apps for Formative Assessment Success

Wilt u in uw klas digitale hulpmiddelen inzetten bij formatief evalueren? Deze site geeft een overzicht van veel gebruikte apps.

Vier websitemogelijkheden om een digitaal portfolio aan te leggen

Op deze website vindt u beschrijvingen van gratis mogelijkheden waarmee u uw leerlingen verantwoordelijk kunt laten zijn voor hun eigen producten. De auteur van het blog wijst daarbij ook op het vaststellen van de functie van het portfolio: bewaren, reflecteren, presenteren.


 

Contactpersoon