Sector
  • Vmbo
Vakgebied
  • Alle beroepsgerichte sectoren
Vakinhoud
  • Alle beroepsgerichte profielvakken
  • Beroepsgericht keuzevak
Trefwoorden
  • formatief evalueren

Zelf aan de slag

7-8-2018

​We hebben tips en tools voor u verzameld zodat u zelf met formatieve evaluatie aan de slag kunt gaan in het beroepsgerichte onderwijs: 

Korte technieken van formatief evalueren voor het beroepsgerichte onderwijs

Een overzicht van 19 korte activiteiten voor aan het begin, tijdens of het einde van de les. Hiermee kunt u achterhalen waar de leerlingen staan in hun leerproces. Op basis van de uitkomst stelt u uw instructie bij.

Toolkit formatief evalueren

Ben je docent en wil je graag meer formatief toetsen in je lessen? Ben je onderwijskundige en wil je met het docententeam aan de slag om het léren van toetsen nu eens echt van de grond te krijgen? Dan ben je op de juiste plek! Met de Toolkit Formatief toetsen kan je samen met je collega’s aan de slag met formatief toetsen! De toolkit is ontwikkeld voor het hbo maar zeker ook bruikbaar in het vo.

Leerlingen zelf succescriteria laten ontdekken van goede verkoopgesprekken

Deze verkoopgesprekken, die onderdeel van een training van Cito vormen, kunt u ook inzetten om samen met uw leerlingen in gesprek te gaan over de criteria die van belang zijn bij een succesvol verkoopgesprek.

The Classroom Experiment - Part 1 en The Classroom Experiment - Part 2

In deze tweedelige BBC-documentaire experimenteert Dylan Williams met technieken van formatief evalueren in de klas, zoals geen vingers, gebruik van wisbordjes, invulling ouderavonden door leerlingen, verkeerslichttechniek, leerlingen die feedback aan de docent geven etc. Deze technieken kunt u gelijk in uw klassen inzetten.

Growing the List: 65 Digital Education Tools and Apps for Formative Assessment Success

Wilt u in uw klas digitale hulpmiddelen inzetten bij formatief evalueren? Deze site geeft een overzicht van veel gebruikte apps.

Vier websitemogelijkheden om een digitaal portfolio aan te leggen

Op deze website vindt u beschrijvingen van gratis mogelijkheden waarmee u uw leerlingen verantwoordelijk kunt laten zijn voor hun eigen producten. De auteur van het blog wijst daarbij ook op het vaststellen van de functie van het portfolio: bewaren, reflecteren, presenteren.


 

Contactpersoon